U štrajku radnici londonskog metroa

Vozači londonskog metroa stupili su u 24-časovni štrajk zbog spora oko plata, pošto njihova kompanija nije ispunila zahteve u vezi sa radom tokom praznika.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

16:36

Default images

Saobraćaj je poremećen na skoro svim linijama podzemne železnice u britanskoj prestonici.

Sindikat Alsef je saopštio da njegovi članovi traže trostruku platu i slobodan dan da bi pristali da se vrate na posao na današnji praznik, takozvani "Boksing dej", prenela je agencija AP.

Operater metroa "Transport za London" saopštio je da je sindikat "pocepao" dugogodišnji sporazum sa osobljem o radu tokom praznika, uključujući i današnji "Boksing dej", kada veliki broj ljudi koristi javni transport da bi iskoristili velike postbožićne popuste.

Rad londonskog metroa, koji dnevno prevozi oko 3,5 miliona ljudi, poslednjih meseci je često bio prekidan štrajkovima osoblja zbog plata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: