LDP kritikovao "Strategiju 2020"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović kaže da će nacrt reformi biti osuđen na političku propast ukoliko se promoviše kao što je predstavljen plan "Srbija 2020".

Izvor: B92

Subota, 25.12.2010.

13:21

Default images

On je kazao da je ideja o 400.000 novih radnih mesta lepa, ali će propasti, kao i parola od pre nekoliko godina o zaposlenju 200.000 ljudi.

"Banalno je i neodgovorno prema razočaranom društvu da se kreiranje budućnosti piše daleko od javnosti, javno svodi na nekoliko gromoglasnih parola, zaobilaze parlament i oni na koje se odnose", naveo je Jovanović.

"Ta ideja će propasti ako država ne odustane od demagogije koja Srbiju vraća u komandnu privredu, u sistem koji milijardama budžetskih subvencija štiti propale državne firme i tera investitore jer se poreska politika menja iz dana u dan", rekao je on.

Jovanović je kazao da je daleko 2020. sve dok svaka školska i fakultetska godina počinje štrajkovima i sve dok je državi problem da uloži pet miliona evra u studente, ali je normalno da plaća kredit za propali "Jat ervejz" od 50 miliona evra, daje garanciju za tekuće dugove "Srbijagasu" od 210 miliona evra, a ekstra prihode traži u većem porezu na kompjutere i informatičku tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: