Ministar: Vojska piše novu istoriju

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić ocenili su da je 2010. bila veoma uspešna godina.

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

20:51

Default images

Prema njihovim rečima, 2010. će biti zapamćena prvenstveno po profesionalizaciji Vojske.

"Završavamo jednu izuzetno uspešnu godinu... koja je ispunila sve ono što smo obećali i počinjemo da pišemo novu istoriju Vojske Srbije", rekao je Šutanovac na koktelu priređenom povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Šutanovac je istakao da će Vojska Srbije od 1. januara 2011. godine biti potpuno profesionalizovana u skladu s potrebama građana i sistema odbrane.

Načelnik Generalštaba Miloje Miletić rekao je obraćajući se zvanicama da je za pripadnike Vojske 2010. godina veoma uspešna i i da će u prvom redu biti zapamćena po profesionalizaciji Vojske.

"To je proces koji je jako značajan za bezbednost Srbije i svih njenih građana", istakao je Miletić.

Tradicionalnom koktelu koji je priredilo Ministarstvo odbrane, prisustvovali su premijer Srbije Mirko Cvetković, ministri, predstavnici verskih zajednica, pravosuđa, strani zvaničnici i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: