Supružnici umrli od gladi i mraza

Supružnici Grozdana (81) i Tomislav Milić (75) preminuli su u petak od, kako se veruje, hladnoće i gladi u svojoj kući u selu Ljubava kod Kruševca, piše "Blic".

Izvor: B92

Subota, 18.12.2010.

05:24

Default images

U petak oko podneva u porodičnoj kući u selu Ljubava pronađena su beživotna tela Grozdane i Tomislava Milića.

Tela su pronašle komšinice nakon što im je Marko Milić (55) , Grozdanin i Tomislavov sin, inače psihijatrijski bolesnik, rekao da se njegovi roditelji ne pokreću. Prema saznanjima "Blica", obdukcija je pokazala da je uzrok smrti smrzavanje.

Milići nisu imali nikakve prihode niti su dobijali socijalnu pomoć, a u poslednjih nekoliko godina živeli su od milostinje komšija i rođaka koji su im povremeno dostavljali hranu, piše “Blic”.

Ranije su živeli od poljoprivrede i obrađivanja četiri hektara zemlje, ali već duže vreme, zbog starosti i bolesti, nisu mogli da rade. Sin Marko nikad nije radio, a Tomislav je bio teško pokretan.

“Marko me je u petak pre podne sreo na ulici i rekao mi kako Tomislavu i Grozdani nije dobro. Grozdanu sam videla u ponedeljak dok Tomislava nisam videla još od 7. decembra. Pozvala sam komšinicu Slavicu Milić, čiji svekar je Tomislavljev brat od strica, da uđemo u kuću i tamo smo ih zatekle kako leže mrtvi. Već godinama su živeli od onoga što im komšije daju – krompir, pasulj, brašno... Dešavalo mi se da me Grozda sretne na sokaku i traži mi hranu jer je gladna. Jeziv je to osećaj! Pre dva meseca smo se obraćali Centru za socijalni rad da im pomogne, ali nisu reagovali”, priča komšinica Ljubica Milanović ,dok jedan od komšija navodi da su svojevremeno hteli da ih smeste u Gerontološki centar, ali su njih dvoje to odbili.

Pokojna Grozdana u selu Velika Drenova ima rođene brata i sestru Ranka i Ranku koji, kako kažu meštani, žive od milostinje i hrane koju sakupe prebirajući po kontejnerima.

Sin nesrećnih staraca Marko Milić privremeno je smešten na psihijatrijsko odeljenje kruševačke Bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: