Kandidati: Danas nema poraženih

Nema danas pobednika i gubitnika, ovo je praznik demokratije, DS će posle izbora biti još jedinstvenija, naveli kandidati za potpredsednike Demokratske stranke.

Izvor: FoNet

Subota, 18.12.2010.

15:31

Default images

Jedan od potpredsedničkih kandidata Dragan Đilas je poručio da se nije kandidovao da bi dobio fotelju, već da bi menjao Srbiju.

Đilas je, predstavljajući svoju kandidaturu, podsetio da je član DS šest godina, ali da se sa demokratama skoro 20 godina bori za bolju Srbiju.

Čast mi je da budem deo istorije stranke koja se bori za reforme, koja je podnela žrtve, rekao je Đilas, kao i da o njegovom programu najbolje govori sve što je učinio na funkciji za koju ga je kandidovala DS.

Đilas je rekao da DS u 2011. godini svoje vreme ne sme trošiti na unutastranačke priče, jer u tom slučaju samo stranka može da izgubi.

Očekujem da od sutra svi zajedno zaboravimo neke stvari, neke pozitivne stvari da pamtimo i svi zajedno 2011. godinu pretvorimo u razvojnu, a da 2012. pobedimo na izborima na svim nivoima, naveo je Đilas.

Jeremić: Da bismo menjali Srbiju, menjajmo i sebe

Da bismo zadržali pravo da menjamo Srbiju, imamo obavezu da menjamo sebe, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, napominjući da se u 35. godini kandidovao za potpredsednika Demokratske stranke, "u dobu kada je čoveku još rano da se otarasi mladalačkih ideala, ali kada je već dovoljno star da bi verovao u bajke".

"Premlad ili ne, danas vam stavljam svoj rad na ocenu i raspolaganje", rekao je Jeremić na Skupštini DS.

"Put na koji nas je postavio predsednik Đinđić – put proevropske, demokratske i izrazito državotvorne stranke - predsednik Boris Tadić je nastavio i unapredio u novi kvalitet", rekao je Jeremić.

"Naše političke konkurente danas vidimo u našem odelu. Istina, rukavi su im malo predugački, a naramenice pale. Mi razliku između nas i njih vidimo, ali da li će je videti i Srbija?", nastavio je Jeremić.

On je rekao da politika, ekonomija i diplomatija postaju jedna disciplina.

"Moja je sreća što znam da će vaše današnje glasanje biti slobodno, po savesti. Vaša je sreća, međutim, što su svi predloženi kandidati dobri i što svako od njih u sebi nosi neku vrednost koja će nam biti potrebna", rekao je Jeremić.

"Ako mi danas ne proizvedemo tu vrednost - odgovornost, smelost i jedinstvo - neće je u Srbiji proizvesti niko umesto nas", kazao je on.

Šutanovac: Danas ne sme biti poraženih

Kandidat za potpredsednika DS Dragan Šutanovac poručio je da će DS, posle ovih izbora, biti još jača i naglasio da danas ne sme biti poraženih.

"Verujem u sve vas, u kandidate i verujem da će posle ovih izbora DS biti još snažnija", rekao je Šutanovac na Izbornoj skupštini DS.

Odgovornost delegata je velika, svi moramo da izađemo podignuta čela, istakao je Šutanovac.

On se našalio na svoj račun, govoreći da se nada da to što poslednji predstavlja svoju kandidaturu neće imati uticaja na rezultate izbora.

Šutanovac je ocenio da je sistem vrednosti ono što demokrate razlikuje od ostalih stranaka i istakao da je pucanj huligana na zgradu DS, tokom nedavnih nemira, upravo bio pucanj u taj sistem vrednosti.

"Niko od nas nije izabran da vlada, već da menjamo, reformišemo, profesionalizujemo i vodimo politiku koju smo promovisali osnivanjem stranke devedesetih godina", rekao je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: