Nova strategija pro-Vikiliks hakera

Grupa hakera koja podržava "Vikiliks" menja strategiju – umesto da napadaju sajtove kompanija, počeće da šire američka poverljiva dokumenta putem Interneta.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.12.2010.

18:50

Default images

Grupa Internet aktivista pod nazivom "Anonimni" do sada je privremeno oborila vebsajtove nekoliko kompanija.

Na udaru hakera su se našli "Masterkard", "Viza", "Pejpal", jer su prestale da pružaju usluge "Vikiliksu" posle objavljivanja hiljada američkih tajnih depeša.

"Anonimni" hakeri su na svom blogu najavili promenu strategije, tako što će u buduće objavljivati delove poverljivih dokumenata na načine koji će što više otežati pokušaje da im se uđe u trag, prenela je agencija Rojters.

"Igra je promenjena. Kada se igra promeni, takođe moraju da se menjaju i naše strategije", glasi jedan komentar na blogu te grupe, u kojem se najavljuje nova operacija "Likspin".

U okviru prethodne operacije "Osveta" hakeri su koristili distribuirano uskraćivanje usluga da bi onemogućili pristup "neprijateljskim" sajtovima.

Sajber aktivisti sada podstiču svoje pristalice da pretražuju objavljene depeše na sajtu "Vikiliksa" i da objavljuju sadržaje onih dokumenata koji su bili najmanje eksponirani.

Hakeri poručuju da treba što više objavljivati delove dokumenata i koristiti pogrešne oznake i druge metode koje će vlastima otežati pokušaje da im uđu u trag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: