Kosorova: Pred zakonom svi jednaki

Povodom hapšenja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, aktualna premijerka Jadranka Kosor izjavila je da su pred zakonom svi jednaki.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.12.2010.

13:30

Default images

Ustav Hrvatske garantuje vladavinu prava, poručuje predsednica hrvatske vlade.

"Hrvatski Ustav garantuje da smo svi pred zakonom jednaki i vladavinu prava, za šta se svi zalažemo, kao i za nezavisnost rada institucija, a svako je nevin dok mu se pravosnažno sudskom presudom ne dokaže suprotno", izjavila je Kosorova u Zagrebu.

Ona je podsetila na sinoćnje obeležavanje 20 godina hrvatskog Ustava i ocenila da će u smislu jednakosti svih pred zakonom i vladavine prava funkcionisati sve institucije u Hrvatskoj.

"Za to se zauzimamo i u tom će se smislu provoditi i svi programi vlade", rekla je i dodala da Hrvatska "polako, ali sigurno ide u smeru glavnih ciljeva i vlade i svih njenih građana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: