Josipović: Postupak bez pritisaka

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da bivši premijer Ivo Sanader mora imati pravedan sudski postupak, bez pritisaka politike, medija i javnosti.

Izvor: B92

Subota, 11.12.2010.

01:24

Default images

Svako, pa i Ivo Sanader, mora da ima zakonit i pravedan postupak bez pritisaka politike, medija, javnosti, bilo koga", rekao je Josipović povodom hapšenja Sanadera.

Komentarišući hapšenje na autoputu u Austriji, Josipović je rekao da to "sigurno nije dobra reklama za Hrvatsku". "Šteta da je to tako bilo, ali eto, tako je, kako je", kazao je predsednik Hrvatske.

Američki ambadsador u Zagrebu Džejms Foli odbio je da potvrdi spekulacije da su SAD Sanaderu odbile da odobre vizu, zbog čega on navodno nije mogao da otputuje iz Minhena u Vašington, kako je planirao.

Nakon svečane akademije u Saboru Hrvatske povodom Dana ljudskih prava, Foli je novinarima rekao da su "SAD blisko sarađivale s hrvatskom policijom" i dodao da je važno podržavati pravdu u Hrvatskoj.

Inače, Harimanov institut pri Univerzitetu Kolumbija u Njujorku objavio je da je prekinuo saradnju s bivšim hrvatskim premijerom, koji je od septembra ove godine bio njihov saradnik.

"Sanader više nije povezan s institutom. Nemamo daljih komentara", saopštila je predstavnica tog univerziteta Tanja Domi, prenosi agencija Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: