Asanž sam u ćeliji zbog sigurnosti

Osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž prebačen je u zatvorsku ćeliju samicu u Londonu, izjavila je njegova pravna zastupnica.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2010.

21:35

Default images

Asanž, koji je uhapšen u utorak zbog optužbi za silovanja, sada je u samici, rekla je advokatica Dženifer Robinson.

Ona je navela da je Asanž zbog sopstvene bezbednosti zatražio samicu u zatvoru Vandsvort u Londonu. Osnivač Vikiliksa je zatražio i laptop kako bi mogao da pripremi svoju odbranu, jer, kako je navela Robinsonova, ima problema s pisanjem.

"On (Asanž) je nezavodoljan što ne može da odgovori na optužbe o raznim napadima na sajtove protivnika Vikiliksa", rekla je Dženifer Robinson i navela da on nije umešan u tu aferu.

Sajtovi policije i tužilaštva u Holandiji bili su žrtve napada i verovatno je to povezano s hapšenjem jednog mladića, simpatizera Vikiliksa, naveli su mediji.

Asanž je u utorak uhapšen u Londonu zbog dela koja nemaju veze s Vikiliksom, već zbog navodnog silovanja i seksualnog uznemiravanja u Švedskoj, koja traži njegovu ekstradiciju.

Njegovo hapšenje se događa u vreme objavljivanja tajnih depeša američkih diplomata na sajtu Vikiliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: