Viši sud: 83 optužnice zbog Parade

Završena istraga i podignuta optužnica pred Višim sudom za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, protiv 83 osobe zbog nasilja tokom Parade ponosa.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2010.

15:34

Default images

Tačno dva meseca posle nereda u Beogradu tokom održavanja Parade ponosa, istraga je u velikom broju slučajeva završena.

Dušica Ristić, portparolka Višeg suda u Beogradu, kaže da su optužnice podignute, te da sledi dalja pravna procedura. Inače, istraga je vođena protiv 124 osobe.

"Protiv 83 okrivljena završena je istraga pred ovim sudom i podignuta optužnica za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu. Što se tiče daljeg krivičnog postupka, protiv navedenih okrivljenih protiv kojih je podignuta optužnica, okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo prigovora protiv navedene optužnice i o tom prigovoru odlučuje krivično vanraspravno veće ovog suda. Što se tiče zakazivanja glavnog pretresa, isti će biti zakazan čim se za to ispune zakonski uslovi odnosno kada optužnica stupi na pravnu snagu", rekla je Ristićeva za B92.

Viši sud u Beogradu je produžio za još mesec dana pritvor vođi klerofašističke organizacije Obraz Mladenu Obradovića, rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: