Kosorova: Sve u skladu sa zakonom

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako je policija u slučaju bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je napustio zemlju, postupila u skladu sa zakonom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.12.2010.

18:39

Default images

Kosorova kaže i da je svako nevin dok se pravosnažnom sudskom presudom ne dokaže suprotno.

"Apsolutno odbacujem bilo kakve insinuacije i nagađanja da je bilo koja institucija, u ovom slučaju policija propustila bilo šta da učini. Štaviše, MUP je postupio prema odredbama zakona", rekla je Kosorova.

Hrvatska premijerka je rekla da svaki poslanik u Saboru uživa imunitet i da se niko dok mu se ne ukine imunitet ne može zaustaviti, prenela je Hina.

Na pitanje da li je Sabor jutros mogao brže da reaguje, Kosorova je rekla da ne zna kada je tačno predsednik Sabora dobio obaveštenje o pokretanju postupka.

Hrvatski Sabor je danas posle podne jednoglasno potvrdio odluku Mandatno-imunitetne komisije da se ukine poslanički imunitet Sanaderu i tako omogući njegovo pritvaranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: