Pastor: Odluka sramna

Šef poslaničke grupe manjina u skupštini Srbije Balint Pastor odluku Srbije da ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir ocenio kao skandaloznu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2010.

12:28

Default images

On je na sednici Skupštine Srbije apelovao na Vladu da izmeni sramnu i skandaloznu odluku da Srbija nema predstavnika na ceremoniji dodele nagrade za mir .

Nebojša Ranđelović iz LDP-a pitao je ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića zašto se ne bavi odlukom o neprisustvovanju Srbije dodeli nagrade jer ta odluka predstavlja kršenje i Ustava Srbije i ljudskih prava.

Podsetimo, Srbija je među 19 zemalja koje će bojkotovati dodelu Nobelove nagrade za mir, koja je ove godine pripala kineskom disidentu Liju Sjaobou. Brojne ličnosti i nevladine organitzacije zahtevale su od Srbije da preinači tu odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: