Štampa: Bojkot ostaje, ili...

"Blic" piše da neće biti promenjena odluka da se ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade Liu Sijabou; "Danas" navodi da se ipak razmatra mogućnost promene stava.

Izvor: Blic, Danas

Četvrtak, 09.12.2010.

02:08

Default images

List "Blic" piše da se neće menjati odluka o bojkotu, uprkos oštrim protestima iz Evropskog parlamenta, Evropske komisije i domaće javnosti.

Vlada Srbije podržala je odluku ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, a predsednik Srbije Boris Tadić nije se izjasnio, piše list.

Ipak, "Blic" u tekstu pod nazivom "Vlada za bojkot Nobela, Tadić protiv" piše da je u kabinetu predsednika Srbije, umesto odgovora o stavu da se bojkotuje dodela Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liju Sjaobou, rečeno: "Predsednik je iz disidentske porodice".

Međutim, list navodi, pozivajući se na izvore iz u vrha vlasti, da se odluka neće menjati.

Iako su u Evropskoj komisiji naveli da su razočarani i zabrinuti, u Vladi Srbije kažu da je odluka Ministarstva spoljnih poslova - odluka cele Vlade.

“Vlada stoji iza svog ministra”, kaže Milivoje Mihajlović, šef vladine kancelarije za medije.

"Danas": Moguća promena stava

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije nije se konsultovalo s kabinetom predsednika Republike prilikom donošenja odluke o bojkotu ovogodišnje dodele Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liu Sjaobou, rekla je za list "Danas" Jasmina Stojanov, šefica pres službe predsednika Borisa Tadića.

Kako je "Danasu" rečeno iz izvora bliskih državnom vrhu u Beogradu, "trenutno se razmatra mogućnost promene stava" i sve bi trebalo da bude vrlo brzo poznato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: