"Šišanje" u britanskom parlamentu

Srpski film "Šišanje" reditelja Stevana Filipovića biće prikazan 7. februara iduće godine u Londonu, u britanskom parlamentu, najavio je distributer "Tak".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.12.2010.

17:41

Default images

To će biti prvi put da se jedan srpski film prikazuje u parlamentu Velike Britanije, a specijalna projekcija organizuje se tokom trajanja "Srpske nedelje".

Tokom boravka u Londonu autorskoj ekipi filma domaćin će biti poslanik Greg Hands, koji je izjavio da su "odnosi Velike Britanije i Srbije došli do važnog trenutka".

"Mi želimo da vidimo dalju integraciju Srbije u Evropu kako bi postala i članica Evropske unije. Srpska dijaspora može da odigra značajnu ulogu u tome", rekao je Hands dodajući da se raduje predstojećim sastancima i projekciji filma.

Autori će sa britanskim poslanicima razgovarati o problemima kojima se bave u filmu, a koje je ta zemlja uspešno rešila, kao što su nasilje na fudbalskim terenima, huliganske grupe i njihova politička zloupotreba.

Predstavnica organizacije "Srpski siti klub" Nataša Kociš istakla je da je upravo aktuelna tema filma razlog što je "Šišanje" izabrano da predstavlja srpsku kinematografiju u britanskom parlamentu.

"Nama je veliko zadovoljstvo što ćemo moći da predstavimo Filipovića i Natašu Vranješ (koja je koproducent i montažer) kao odlične primere jedne nove, hrabre, obrazovane i elokventne Srbije", rekla je ona.

Smatrajući da je važno da se temom nasilja u sportu bave i domaći poslanici produkcijska kuća "Hypnopolis" će, uz podršku Skupštine Srbije, organizovati specijalnu projekciju i za srpske poslanike, 14. decembra u bioskopu Takvud u Beogradu.

Film "Šišanje" je u bioskopima za dva meseca videlo više od 64.000 ljudi, pa je time postao najgledaniji domaći film ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: