Uhapšen direktor "Delta legala"

Policija uhapsila direktora "Delta legala" Aleksandra Lukića i još 7 osoba za koje se sumnja da su prodajom stanova pribavili imovinsku korist od 500.000 evra.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.12.2010.

18:10

Default images

Lukić je od ranije poznat javnosti, pošto ga je Udruženje "1.000 oštećenih" optužilo da ih je prevario prilikom kupovine stanova.

Pod sumnjom da su izvšili krivično delo zloupotrebe službenog položaja i gradnje bez građevinske dozvole, uhapšeni su bivši radnik "Delta Legala" Srđan Stošić (39) i građevinski inspektor opštine Rakovica Ljubivoj Obradović (61).

Među uhapšenim članovima kriminalne grupe su i policijski službenik iz Rakovice Negovan Đorđević (39), kao i Dejan Gajić (45) iz Beograda, Tošek Tasković (60) iz Babušnice, Blagoj Trajković (25) iz Gnjilana i Čedomir Lazarević (45) iz Štrpca.

Đorđević je, kako je navedeno, zajedno sa Lukićem, Lazarevićem, Gajićem i Stošićem, kao investitorima i Taskovićem i Trajkovićem, kao izvođačima radova, tokom 2009. godine započeo nelegalnu izgradnju objekta, površine 1.300 metara kvadratnih za porodično stanovanje u Kneževačkoj 27-b u Rakovici.

U saopštenju MUP-a se dodaje da oni nisu, shodno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, dobili odobrenje za izgradnju niti potrebnu tehničku dokumentaciju, a da im je tadašnji inspektor građevinske inspekcije Obradović omogućio da nastave izgradnju nelegalnog objekta.

On je bio dužan da donese rešenje bez odlaganja i naredi zatvaranje gradilišta.

Osmočlana kriminalna grupa je prodavala stanove u izgradnji po ceni od 700 do 1.000 evra po kvadratu i tako prodajom deset stanova pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 500.000 evra.

Policija, dodaje se, nastavlja rad na tom slučaju, imajući u vidu činjenicu da je kriminalna grupa na teritoriji glavnog grada delovala duži vremenski period, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Osnovnog suda u Beogradu.

Direktor "Delta legala" Lukić je policiji poznat od ranije - uhapšen je 21. novembra 2008. godine kada je protiv njega pokrenuta istraga pred Drugim opštinskim sudom zbog poreske utaje, a u maju 2009. godine mu je ukinut pritvor.

Sumnjalo se da je Lukić porez utajio od prihoda stečenih prodajom stanova u beogradskom naselju Filmski grad.

Članovi Udruženja "1.000 oštećenih", koje ga je otpužilo da ih je prevario prilikom kupovine stanova, kupci su stanova u Filmskom gradu, koje je gradila i prodavala Lukićeva firma, zajedno sa građevinskom firmom "Stankom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: