Jeremić: Odluka o Nobelu ostaje

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić kaže da ne vidi način kako bi mogla da bude revidirana odluka o tome da Srbija ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.12.2010.

18:59

Default images

Jeremić je rekao da su "sve odluke donete u skladu sa zakonom i predviđenom procedurom nakon dužeg razmišljanja".

"Takvu odluku ne bismo donosili da nismo bili sigurni u njenu opravdanost", rekao je on na niškom Filozofskom fakultetu, gde je održao predavanje studentima o srpskoj diplomatiji.

Jeremić je naveo da se "takve odluke po Zakonu o spoljnoj politici ne donose u okviru Vlade Srbije i to nije posao vlade".

Upitan da prokomentariše stav predsednika Srbije Borisa Tadića o tome, Jeremić je rekao da ne bi bilo primereno da ma koji ministar komentariše izjave predsednika Republike.

"Niko nema prava od nas u državnoj upravi da komentariše njegove stavove i izjave", naveo je Jeremić, napominjući da bi to "bilo neprimereno i nepristojno".

Tadić je izjavio prethodno danas da će se o odsustvu Srbije sa svečanosti uručenja Nobelove nagrade izjasniti tek pošto Vlada Srbije saopšti stav o tom pitanju.

On je rekao da je odluku o tome doneo ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ali da se Vlada još nije izjasnila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: