"Najodgovorniji Đilas i Dačić"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić su pozitivan primer komunikacije sa građanima, pokazuju podaci „Istinomera“.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2010.

13:54

Default images

Negativan primer su ministar ekonomije Mlađan Dinkić i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, navodi se u podacima istraživanja ovog sajta.

Tim Istinomera je u proteklih godinu dana analizirao 150 političara i drugih javnih ličnosti, ocenio 700 izjava i povodom godišnjice rada sajta, rekli su do kojih rezultata su došli.

Članica Savetodavnog odbora sajta Svetlana Logar rekla je da se podaci Istinomera poklapaju sa istraživanjima javnog mnenja i da je, prema poslednjem koje je rađeno u avgustu ove godine, više od 50 odsto građana reklo da odobrava rad Dačića kao ministra policije, a velika većina bi ponovo dala podršku Đilasu.

Direktorka projekta Istinomer Vukosava Crnjanski-Šabović rekla je da je osnovna ideja Istinomera da promoviše odgovornost za javno izgovorenu reč i pozitivne primere na političkoj sceni.

"Izjave političara su teško ocenjive. Olako daju obećanja, a ne vodi se računa da li se ispunjavaju", navela je ona.

Glavni i odgovorni urednik sajta Zvonko Ninkov izjavio je da negativnih primera loše komunikacije sa građanima ima mnogo više nego pozitivnih.

"Ono što je poražavajuće je da je od svih izgovorenih obećanja četvrtina ispunjena i da, u proseku, od četiri izgovorene tvrdnje tri nisu potpuno istinite", istakao je on.

On je kao negativnije primere naveo ministra za infrastrukturu Mrkonjića i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Dinkića.

"Ministar za infrastrukturu često sam sebi zadaje rokove, a često se ispostavi da ti rokovi ne mogu da se ispune. Ministar Dinkić je rekorder u broju datih obećanja, koja su 'pretežno neispunjena'", naveo je on.

Kako je dodao, ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, i pored dosledne politike, često "stvarnost demantuje", pa se ispostavlja da njegove izjave nisu tačne.

Predstavnici Istinomera naveli su da je 95 odsto ocenjivanih izjava od 2008. godine, datih nacionalnim i pre svega štampanim medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: