Jeremić ne komentariše "Vikiliks"

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da ne može da komentariše informacije koje objavljuje "Vikiliks" jer su one "neformalne".

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2010.

18:48

Default images

Jeremić je naveo da verodostojnost objavljenih informacija nije potvrdila nijedna zemlja sveta.

"Nijedna vlada nijedne države na svetu nije do sada potvrdila verodostojnost tih informacija", rekao je Jeremić o navodima da je Ministarstvo inostranih poslova Francuske tražilo od SAD i EU da zajedno obeshrabre Srbiju od predlaganja nove rezolucije UN o Kosovu.

Jeremić je ponovio da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u EU i da je to strateški prioritet zemlje, ali je ukazao da priznanje Kosova nije tema "koja se može naći na stolu".

"Priznanje Kosova nije na stolu i nikada se ne može naći na stolu s obzirom na dobro poznatu politiku oko koje u ovoj zemlji postoji široka demokratska i legitimna podrška", rekao je ministar Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom diplomatije Urugvaja Luisom Almagrom.

U depeši francuskog diplomate - pomoćnika sekretara za kontinentalnu Evropu Rolana Galaraga, iz februara ove godine, navodi se da je Ministarstvo inostranih poslova Francuske tražilo od SAD i EU da zajedno obeshrabre Srbiju od predlaganja nove rezolucije UN o Kosovu i da Beogradu stave do znanja da nije moguće dobiti Kosovo i istovremeno postati članica EU, objavljeno je na sajtu "Vikiliksa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: