Asanžu ukinut račun u Švajcarskoj

Švajcarska pošta je ukinula račun osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, na koji su građani uplaćivali donacije u korist tog sajta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2010.

19:47

Default images

“Asanž je dao pogrešne informacije o svom prebivalištu kada je otvarao taj račun”, navodi se u saopštenju Pošte, a prenosi švajcarska državna televizija TSR.

Bankarska filijala Pošte odlučila je da “prekine poslovne odnose sa Asanžom, jer je tokom istrage ustanovljeno da su podaci o njegovom prebivalištu netačni”.

“Kako Džulijan Asanž nije u mogućnosti da potvrdi svoje prebivalište u Švajcarskoj, nisu ispunjeni uslovi za komercijalne odnose”, navodi se u saopštenju Pošte.

Vikiliks je objavio na svom sajtu račun u švajcarskoj Pošti, kako bi skupio donacije za odbranu Džulijana Asanža i ostalih članova ekipe toj sajta.

U intervjuu televiziji TSR, početkom novembra, Asanž je izjavio da postoji šansa da zatraži politički azil u Švajcarskoj.

Televizija TSR postavila je ovih dana na svom sajtu i pitanje građanima da li Švajcarska treba da odobri azil Asanžu, ukoliko on to zatraži i većina od 57 odsto se složila sa tim.

Negativno je odgovorilo 34 odsto Švajcaraca, dok devet odsto njih nije znalo kako de se izjasni po tom pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: