Novčana kazna zbog borbi pasa

Sudija Osnovnog suda u Jagodini Dejana Milovanović izrekla je novčane kazne osobama koje su početkom novembra u Kolarima organizovale borbu pasa i klađenje.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.12.2010.

18:42

Default images

Kazne su izrečene Dragoslavu Dimitrijeviću i Vesni Antonijević iz Jagodine, Andreasu Bašingeru iz Beča i Nevenu Dostaniću iz Sremske Mitrovice.

Dimitrijević i Dostanić su kažnjeni sa po 200.000 dinara, Bešinger sa 150.000 i Antonijevićeva sa 100.000 dinara, izjavila je Tanjugu portparolka Osnovnog suda Jasmina Tašković.

"Presuda je objavljena, a u ponedeljak će, najverovatnije, biti pročitana i obrazložena", rekla je Taškovićeva i napomenula da je okrivljenima ukinut pritvor.

Prema njenim rečima, postupak prema petom okrivljenom Nikoli Dostaniću je razdvojen jer se radi o mlađem punoletnom licu i zatraženo je veštačenje duševne zrelosti Centra za socijalni rad.

Dimitrijevića, Dostanića, Bešingera i Antonijevićevu policija je uhapsila 6. novembra u selu Kolare kod Jagodine.

Prema saopštenju Policijske uprave u Jagodini, Dimitrijević je organizovao, u dvorištu Antonijevićeve, borbu između dva psa, vlasništo Dostanića i Bešingera, koju je pratilo oko 50 osoba iz Srbije, Grčke, Austrije i Nemačke.

Policija je pronašla tepih na kome su bili tragovi krvi, vagu za merenje pasa, vitaminske injekcije, aparat sa municijom za ubijanje teško povređenih pasa i kameru za snimanje borbi.

Zatečene pse, krvave i povređene, policija je oduzela i posredstvom Veterinarskog instituta u Jagodini, smestila u azil Zavoda za higijenu u Ćupriji, na oporavak.

Za ovo krivično delo (borba psa, klađenje) zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine zatvora i novčana kazna.

Međutim, sud je ovo krivično delo prekvalifikovao u blaži oblik, jer za pretodno nije našao dokaze, napomenula je Taškovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: