Dulić: Radim po zakonu

Oliver Dulić ne spori da je vlasnik firme za koju je sajt Pištaljka.rs objavio da posluje sa firmama koje se finansiraju iz budžeta.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2010.

18:38

Default images

Ministar životne sredine i prostornog planiranja je, ipak za B92 izjavio da je još 2008. godine preneo upravljačka prava.

Dulić takođe tvrdi da firma radi po zakonu i da je sve poslove dobijala na tenderu.

Sajt Pištaljka je, pozivajući se na podatke Uprave za trezor, objavio da 70 budžetskih ustanova iz Vojvodine kupuje robu i usluge od firme DG comp. računari, čiji je vlasnik ministar Oliver Dulić.

Među njima su i: Opšta bolnica u Subotici, Zavod za javno zdravlje Subotica, Direkcija za izgradnju Subotice, Zoološki vrt Palić, Centar za socijalni rad Subotice, Građevinski fakultet Novi Sad, Gradska uprava Subotice - objavljuje sajt Pištaljka.rs.

Ministar Dulić ne spori da je firma DG com. racunari u njegovom vlasništvu već 11 godina.

On je gostujući u našim Vestima naglasio da je to uvek i prijavljivao u skladu sa zakonom kao i da je preneo upravljačka prava.

“Važno je reći da posluje samo na teritoriji Subotice i nijednog trenutka nije prekršila zakon. Svi poslovi koji su dobijeni, dobijeni su na fer i pošteni način tenderima. Mi smo neke tendere dobijali, mnoge smo i gubili i nijednog trenutka nije postojao nijedan problem od strane firmi koje su tendere gubile jer su nas dobijale na nekim drugim tenderima. Tako da je sve što je objavljeno, apsolutno tačno”, rekao je Dulić.

Podaci uprave za trezor pokazuju da je Dulićeva firma u 2008. ostvarila promet preko 97 miliona dinara, a u 2009. skoro 92 miliona.

Ukupna neto dobit je milion i 170 hiljada dinara, navodi Pištaljka.

“Ta firma je ostavrila profit od milion dinara, ali ste vi svesni da je milion dinara plata, i porez, i doprinos za jednog zaposlenog”, izjavio je Dulić.

“Ta firma će u ovoj godini imati negativno, imaće minus, deli sudbinu i sve ovo što ste prikazali kao izvanredne sume. Milion dinara za firmu za 12 meseci nije ogroman promet, nije ni dobit, nije vredna pažnje. To je dobit jednog kafića u Beogradu za jednu noć”, dodao je on.

Sve do petka popodne, na sajtu Agencije za privredne registre stajalo je da je frima DG comp.računari u stoprocentnom vlasništvu Dulića i nije bila upisana promena prenošenja upravljačkih prava na drugo lice.

Međutim, tek u petak, APR je registrovao promenu.

“Mi smo ugovor potpisali odmah po stupanju mom na dužnost, ugovor koji se prosleđuje svim državnim institucijama, ja sam bio siguran da je to učinjeno. Utvrdilo se da APR to nije objavio i danas je to učinjeno. Ali suštinski zakon obavezuje da se slobodnom voljom dvoje ljudi dogovore i to je nešto što je učinjene još 2008. godine”, kaže ministar.

U Transparentnosti Srbija kažu da zakon ne zabranjuje funkcionerima da imaju firme, niti im propusuje da moraju da se odreknu vlasništva nad istim.

Stoga mogu i da konkurišu na tenderima na tržištu.

U ovoj organizaciji međutim navode da ono što može da bude loše jeste da druge firme mogu da pretpostave da će tender biti namešten, ali da sve treba ispitati.

O ovoj temi čitajte i na našoj stranici Biz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: