Vanredno i u Loznici

Zbog naglo povećanog vodostaja Drine, čiji nivo i dalje raste, proglašena je vanredna situaciju u priobalnom pojasu duž čitavog toka te reke u lozničkom kraju

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2010.

12:37

Default images

Vanredno stanje je danas proglasio gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije.

Tom odlukom je naređena evakuacija svih domaćinstava u pojasu između reke Drine i magistralnog puta M-19 Mali Zvornik-Loznica-Ssabac, gde su Gornja Koviljača, Banja Koviljača, Trbušnica, Lozničko Polje, Lipnički Ssor, Jelav, Lešnica i Novo Selo.

Naglašeno je da sa tog područja hitno moraju da se evakuišu ljudi, stoka i pokretna imovina, a, kako je navedeno, sva javna preduzeća stavljaju se u mobilno stanje i u funkciju odrbrane od poplava.

Gradski štab za vanredne situacije i dalje je u neprekidnom zasedanju, a svi predsednici mesnih zajednica na ugroženom području su upoznati sa odlukom i zaključcima kako bi blagovremeno preduzeli sve što je potrebno radi zaštite
od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: