Tadić: Pomoć u saniranju štete

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je u susretu sa građanima Ljubovije pomoć države u saniranju štete od izlivanja Drine u tom i drugim poplavljenim mestima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.12.2010.

21:14

Default images

Tadić je rekao da posledice poplava nije moguće sanirati u narednih deset do petnaest dana, ali da je zato važno da svako učini najviše što može.

"Komšije jedni drugima da pomognu pri izvlačenju imovine i robe iz prodavnica, a država će sa svoje strane učiniti sve na saniranju štete", rekao je predsednik Srbije.

"Razgovarao sam sa građanima i njihov najveći problem je što nemaju dovoljno informacija, a nemoguće ih je i imati kada krene nepogoda", rekao je Tadić.

On je istakao da je nemoguće sprečiti izlivanje reka, ali da je zato važno graditi bedeme za odbranu od poplava.

Predsednik Srbije je istakao da je neophodno da se pokaže i u ovakvim situacijama da je društvo sposobno da na njih solidarno i momentalno reaguje podrškom ugroženima.

Tadić je ukazao da nailaze hladni dani i da zato ne sme doći ni do kakve panike, kako bi se organizovano reagovalo.

Građani su pitali predsednika da li će im vojska pomoći, a Tadić je odgovorio potvrdno, podsetio da je vojska sada profesionalizovana i istakao da će, ukoliko bude potrebno, svi nositi džakove sa peskom.

Predsednik Srbije je naglasio i da će posle povlačenja vode, biti neophodno i njeno dodatno ispumpavanje kako bi se mogla sagledati šteta. On je rekao da su poplavom oštećeni i neki proizvodni pogoni, među kojima i pogoni Soko Štarka.

Tadić je građanima preneo informacije koje je dobio u Sektoru MUP-a za vanredne situacije, čiji su ljudi na terenu, da se Drina neće povući još najmanje 48 sati, i da je slična situacija i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, odakle je poplavni talas i krenuo.

On je rekao da su mu meštani Ljubovije kazali da takav talas nije zabeležen u poslednjih trideset godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: