Poplave prete pojedinim opštinama

Obilne kiše prethodnih nekoliko dana prouzrokovale su porast vodostaja reka u slivu Save, a najveća opasnost preti opštini Ljubovija i kućama na obali Drine.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2010.

19:31

Default images

Ugrožene su i opštine Prijepolje, Užice, Šabac, Loznica, Bogatić i Koceljeva.

Stanovništvo je obavešteno o opasnosti od poplava, a proglašene su redovne odbrane od poplava u svim ugroženim područjima.

"Prema poslednjim informacima reke su se izlile samo u priobalnim nebranjenim delovima što je prouzrokovalo plavljenje poljoprivrednog zemljišta i to za sada ne ugrožava naselja", navodi se u saopštenju MUP-a.

U Prijepolju je Odeljenje za vanredne situacije organizovalo tri ekipe koje su obišle ugrožena područja. Sektor za vanredne situacije uputio je u Prijepolje specijalistički tim iz Niša za spasavanje i rad na vodi.

U opštini Koceljeva je na dva mesta poplavljen put Koceljeva - Crniljevo zbog čega je saobraćaj otežan i odvija se jednom trakom. U mestu Goločelo poplavljen je put prema školi zbog čega đaci nisu išli u školu.

Trenutno je najugroženija opština Ljubovija i objekti koji se nalaze na obali reke Drine. Radi odbrane od poplava građani su obavešteni o opasnostima i upozoreni da preduzmu neophodne mere na obezbeđivanju imovine.

Nivo Save je u konstantnom porastu, a javno preduzeće "Srbijavode" je na opasnost od poplava upozorilo hidroelektrane i opštine duž toka reke Drine.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije stalno prate situaciju u vezi sa opasnostima od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: