Drina se izlila kod Loznice

Reka Drina se, prema podacima centra za obaveštavanje Šabac, jutros izlila u vikend-naselje Branjevo i poplavila poljoprivredno zemljište kod Jelava.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2010.

12:31

Default images

Štab za vanredne situacije Loznice upozorio je vlasnike kuća i vikendica na tom području, gde obala Drine nije utvrđena, da zaštite imovinu.

Vodostaj Drine je u većem porastu i popodne i večeras preti novo izlivanje u lozničkom kraju kada, kako se očekuje, iz gornjeg toka stigne talasni vrh.

Tokom jučerašnjeg popodneva Drina se izlila u naseljima Janja, Amajlije, Popovi i Međaši, u opštini Bijeljina, u Republici Srpskoj.

Na području Zvornika, podzemna voda je poplavila teren fudbalskog kluba "Drina" i poljoprivredno zemljište u Tršiću i Roćeviću.

Protok vode u hidroelektrani Zvornik u Malom Zvorniku jutros je iznosio 1.800 kubnih metara u sekundi, sa tendencijom daljeg porasta.

Plavljenje naselja duž regulisanog toka Drine, nizvodno od Zvornika, moguće je kada protok vode u hidroelektrani bude veći od 2.000 kubnih metara u sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: