Novi hakerski napad na Vikiliks

Sajt Vikiliks, koji od nedelje objavljuje poverljive američke diplomatske dokumente, saopštio da zbog hakerskih napada nije dostupan korisnicima u Evropi i SAD.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

17:08

Default images

U poruci objavljenoj na društvenoj mreži Tviter Vikiliks je objavio da je ponovo napadnut, drugi put od nedelje, kada je počeo da objavljuje dokumente.

Kako se navodi, današnji napadi su mnogo jači jer se ka serveru puštaju maliciozni programi brzinama od 10 gigabita u sekundi. Vikiliks je inače na serverima u Švedskoj.

Vikiliks je u nedelju počeo da objavljuje poverljiva dokumenta iz prepiske američkih diplomata sa Vašingtonom, što je izazvalo brojne reakcije u svetu. Isti sajt je krajem jula objavio oko 400.000 osetljivih dokumenata koji su se odnosili na rat u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: