SAD: Tužba protiv "krtica"

Ministarstvo pravde SAD pokrenuće postupak protiv odgovornih za objavljivanje poverljivih informacija, najavio je američki državni tužilac Erik Holder.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

00:39

Default images

Sledi reakcija protiv svakoga ko je prekršio zakone SAD u vezi s objavljivanjem poverljivih diplomatskih depeša te zemlje, navodi on.

Holder je rekao da poslednje objavljivanje tajnih dokumenata SAD do kojih je došao sajt Vikiliks dovodi u opasnost bezbednost nacije, njenih diplomata, ljudi zaduženih za obaveštajni rad, kao i odnose Amerike sa stranim vladama.

"Možemo pronaći svakoga ko je bio uključen u kršenje američkog zakona, ko je doveo u rizik ljude o kojima sam govorio; takvi će se smatrati odgovornim", kazao je on.

Holder je rekao da se o aktivnostima Vikiliksa vodi "krivična istraga". "Nismo u poziciji da sada iznesemo rezultate, ali je istraga u toku", kazao je.

Američki zvaničnik podsetio je da se istraga sprovodi u saradnji sa Pentagonom i dodao da on "kao i drugi članovi vlade osuđuje objavljivanje diplomatskih depeša" do kojih je došao Vikiliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: