Pajtić: Vojvodina finansira master

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da će Pokrajina finansirati školovanje studenata na master studijama za novembar i decembar ove godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2010.

18:24

Default images

Pajtić je, nakon sastanka sa ministrom prosvete, istakao da će pitanje finansiranja studenata biti razmatramo sa resornim ministarstvom i Univerzitetom u Novom Sadu.

"Radi se o 1.409 studenata, koji su zadovoljili sve uslove iz Bolonjske deklaracije i koji su upisani kao budžetski studenti", rekao je predsednik pokrajinske vlade.

"Mi smo svesni da se Ministarstvo suočava sa finansijskim teškoćama, a svesni smo i da ova obaveza nije naša nadležnost i odgovornost. Međutim, ne bi bilo fer da studenti iz svog džepa plate studiranje, posebno oni studenti koji su već primljeni na budžet, odnosno koji su ispunili najviše standarde koji su od njih bili traženi", naglasio je on.

Ovakvim rešenjima se, dodao je on, izlazi u susret zahtevima Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu i studentskih organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: