KV: Neophodan građevinski materijal

Građevinci su u Kraljevu utvrdili da je do sada stoprocentno oštećeno oko 200 kuća. Ukoliko se obistine prognoze, građevinskog materijala neće biti dovoljno.

Izvor: B92

Nedelja, 28.11.2010.

18:28

Default images

U četvrtu i petu kategoriju zgrada sa oštećenjima od 50 do 70 odsto svrstano je oko 20 odsto objekata.

Najveći broj svrstan je u prve tri kategorije sa lakšim oštećenjima, koja mogu brže da se saniraju.

Štab za vanredne situacije je započeo raspodelu građevinskog materijala u prigradskom naselju Higijenski zavod u Kraljevu onim domaćinstvima čije su kuće u zemljotresu pretrpele oštećenja u prve tri kategorije.

Za sve Kraljevčane čije su kuće, na osnovu izveštaja stručnih komisija za procenu štete, pretrpele teža oštećennja, kategorije četiri i pet, raspodela će započeti po završetku projekata sanacije. I za ovaj posao je neophodna pomoć građevinskih inženjera.

U Kraljevo i dalje pristiže pomoć, no ukoliko se obistine prognoze inženjeraca, da su čak i štete za saniranje obimnije, građevinski materijal će tek biti neophodan građanima.

Siromašna kraljevačka privreda i šteta koja se procenjuje na više od 100 miliona evra, uz svu do sada pristiglu pomoć, neće uspeti da tako brzo i jednostavno sanira sve posledice.

Iole pristojan život očekuju svi Kraljevčani a naročito oni čije su kuće za rušenje. Ugovor za njihov krov nad glavom biće potpisan u utorak sa proizvođačima montažnih kuća, ali i sa tim ugovorom ugroženi će u najboljem slušaju bti useljeni tek za mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: