Suveniri osoba s Daunovim sindromom

“Moj suvenir“ - prodajna izložba likovnih radova osoba s Daunovim sindromom - održana je u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Izvor: B92

Subota, 27.11.2010.

16:30

Default images

Radi se o likovnom stvaralaštvu osoba s Daunovim sindromom, koje već 11 godina stvaraju i druže se u okviru radionice "Pohvala ruci".

Ovo je bila njihova 15. izložba, koja je realizovana uz finansijsku pomoć ambasade Poljske u Beogradu.

Koordinatorka radionice, slikarka Katarina Ljubinković-Zorkić, kaže da je izložba specifična i po tome što su polaznici radionice prvi put radili na zadatu temu - suvenir, i što su od crteža preko veza došli postupno i do stvaranja predmeta od gline, jute, krpica i žice.

Ona takođe kaže da bi društvo moralo više da se angažuje i pruži podršku osobama s Daunovim sindromom i da im na taj način omogući da ostvare potencijale koje imaju i dozvoli da budu deo društva.

“Ja mislim da je za njih ovo život, a sve mimo ovoga je životarenje na jednom polutužnom nivou, a u radionici je život. Oni žele da učestvuju u životu, a jedini način je da im mi stvorimo priliku da urade ono što mogu”, objašnjava Katarina Ljubinković-Zorkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: