Nova nagrada za "Beli, beli svet"

Film "Beli, beli svet" Olega Novkovića dobio specijalno priznanje žirija za odvažnost u potrazi za dramatičnim izvorima na festivalu Mar del Plata u Argentini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

16:37

Default images

Ovo je treći filmski festival na kojem je film nagrađen.

Naime, “Beli beli svet” je premijerno prikazan na prestižnom Internacionalnom filmskom festivalu u Lokarnu, gde je osvojio dve nagrade i to nagradu za umetnički film "Art Cinema Award", dok je nagrada za najbolju glumicu festivala pripala Jasni Ðuričić.

"Beli, beli svet" je pobednik i 20. festivala istočnoevropskog filma u Kotbusu.

Radnja ove moderne tragedije događa se u rudarskom gradu Boru - nekada simbolu socijalističkog prosperiteta, a sada simbolu propadanja i beznađa. Reč je o igri ljubavi i smrti, odnosno igri strasti ili igri opčinjavanja i potčinjavanja. Balkanski tango koji igraju odbačeni, ljudi sa periferije, koje je napustilo i društvo i sopstvena sudbina. Jedino što je u njima neuništivo je strast i strasna žudnja za životom.

"Beli, beli svet" je snimljen prema scenariju nagrađivane dramske autorke Milene Marković. U filmu igraju Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić, Meto Jovanovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: