Skupština sutra o rebalansu

Skupština sutra raspravlja o rebalansu budžeta za 2010, opozicija najavljuje da neće glasati za predloženi rebalans, uz ocenu da se Vlada ponaša rasipnički.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

18:51

Default images

Vlada Srbije je predložila parlamentu da se manjak u državnoj kasi poveća za 13 milijardi dinara.

Ministarka finansija je izračunala da je tokom svog mandata napravila 6 budžeta, odnosno da budžetske iznose menja na svaka četiri meseca. Isto toliko puta, uglavnom poslanici vladajuće većine su glasali za te budžete.

Rebalans će kao i uvek podržati stranke vladajuće većine.

"Mi ćemo podržati jer je to praktično doterivanje onog prethodnog budžeta, u svakom slučaju ovo nije spektakularni budžet i mi nemamo nameru da od toga pravimo neku veliku priču. On u ovom trenutku oslikava realnost u kojoj se nalazi Srbija, jer smo zemlja koja je u teškoj situaciji, sa ogromnim socijalnim davanjima", rekao je Vlajko Senić, član Odbora za finansije ispred G17 plus.

Opozicija je ovog puta jedinstvena. Za rebalans neće glasati ni LDP, ni DSS , ni radikali, ni naprednjaci.

"SNS se ne može ponašati kao overivač troškova koje je neko nezakonito napravio", kaže Jorgovanka Tabaković, članica Odbora ispred naprednjaka.

Od novca iz rebalansa finansiraće se penzioni fond, jednokratna već isplaćena pomoć penzionerima i zaposlenima i druga socijalna davanja, kao i subvencionisani krediti i pomoć Kraljevu.

Državna kasa nakon ovog rebalansa biće u manjku 120 milijardi dinara.

Inače, pre početka rasprave o rebalansu, poslanici će glasati o zaduživanju države kod komercijalnih banaka u vrednosti 300 miliona evra. Od tog novca biće pokriven deo deficita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: