Ubijena 31 osoba u Avganistanu

U više napada u Avganistanu ubijena je 31 osoba - 24 pobunjenika, pet civila i dva pripadnika međunarodnih snaga.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.11.2010.

19:14

Default images

U provinciji Paktija, na istoku zemlje, ubijena su četiri civila među kojima i dvoje dece, kada je traktor na kome su se vozili aktivirao podmetnutu bombu.

Pobunjenici su u provinciji Kunduz, na severu zemlje, napali policijski kontrolni punkt nakon čega je usledila oštra borba. Ubijena su dva policajca i 17 napadača.

U Kunduzu je tokom noćne operacije snaga NATO i Avganistana ubijen jedan od komandanata talibanskih pobunjenika Fared Gul, stručnjak za podmetanje bombi i za organizovanje napada na konvoje i avione koalicionih snaga, saopštile su međunarodne snage raspoređene u Avganistanu.

U sukobima koji su usledili pošto su pobunjenici u provinciji Kunar, na istoku Avganistana, napali zajedničku patrolu avganistanskih i NATO snaga, ubijeno je šest talibana.

Jedan civil ubijen je u provinciji Kandahar, na jugu zemlje, dok je radio na raščišćavanju potoka. U Kandaharu se trenutno sprovodi više razvojnih projekata u kojima je angažovano lokalno stanovništvo koje je često meta napada pobunjenika.

U drugom saopštenju, NATO je naveo da su ubijena dva pripadnika međunarodnih snaga u eksploziji na jugu zemlje.

Time se broj vojnika međunarodnih snaga ubijenih u Avganistanu tokom novembra povećao na 45, među kojima je 38 Amerikanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: