Dokument o stanju ljudskih prava

Srbija je prva zemlja u regionu koja je predstavila Zajednički osnovni dokument koji sadrži pregled stanja ljudskih prava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

18:12

Default images

U prisustvu predstavnika misije OEBS-a i delegacije Ujedinjenih nacija, ministar Svetozar Čiplić je rekao da dokument predstavlja izvor svega što je u oblasti ljudskih prava urađeno u Srbiji.

Šef misije OEBS-a Dimitrios Kipreos smatra da će dokument pomoći Srbiji da bolje ispunjava svoje međunarodne obaveze.

Koordinator UN-a u Srbiji Vilijam Infante je rekao da nije prihvatljivo da se podstiče klima nekažnjivosti huligana, kao i da je nedopustivo da svi oni koje goni Haški tribunal ostanu na slobodi, ali da je Srbija mnogo učinila na tom polju.

"Srbija je na pravom putu u osiguravanju ljudskih prava, da obezbedi da se svi njeni građani dostojanstveno tretiraju, da imaju jednake šanse i sve to proizvodi vrednosti koje će Srbiju dovesti na mesto lidera u regionu. Treba nastaviti sprovođenje zakona kroz jačanje tužilaštva i sudstva da oni koji krše prava budu odgovarajuće kažnjeni", rekao je Infante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: