Lobanja pripada nestalom dečaku

DNK analiza je potvrdila da lobanja nedavno pronađena u selu Majilovac kod Požarevca pripada 13-godišnjem dečaku Đorđu Andrejiću koji je nestao 22. jula.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2010.

12:49

Default images

Time je razrešena gotovo četvoromesečna misterija o sudbini dečaka za kojim su više puta tragali policija i meštani i čije telo do danas nije pronađeno.

Analiza koju je uradio Biološki fakultet u Beogradu, portvrdila je sumnje da je trinaestogodišnji Andrejić Đorđe ubijen, rekao je za B92 sudija Višeg suda u Požarevcu Dragan Vučićević.

Sudija Vučićević je podsetio da je majka Marina Andrejić u zatvoru i da njena dalja sudbina zavisi od postupanja tužilaštva koje će, na osnovu pisanog veštačenja lobanje, dalje postupati po tom predmetu.

“Na osnovu poređenja DNK profila pronađene lobanje i rekonstruisanog DNK profila Andrejić Đorđa je utrvđeno da lobanja pripada maloletnom Andrejić Đorđu, odnosno da se radi o lobanji sina Andrejić Marine i Andrejić Dejana”, objašnjava on.

“U daljem postupku istražni sudija će da sačeka da mu se dostavi rezultat o veštačenju lobanje a posle toga će spise predmeta da prosledi Višem javnom tužiocu u Požarevcu koji će nakon upoznavanja sa spisima odlučiti da li će da nastavi krivično gonjenje ili će da odustane od daljeg krivičnog gonjenja Andrejić Marine”, kaže Vučićević

Dečak je nestao 22. jula kada je sa majkom otišao u njivu. Njegova majka Marina vratila se kući posle dva dana, ali bez deteta.

Ona je izjavila da je sina udarila motikom i da ga je ostavila u šumi. I pored danonoćne potrage u kojoj je učestvovalo više od 500 ljudi, dečakova lobanja pronađena je tek pre nekoliko dana u ataru sela Majilovac. Nešto ranije u blizini tog mesta prnađeni su dečakova torba i patike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: