Trivanova: Trka u DS ne unosi nemir

Članica Predsedništva DS i portparolka te stranke Jelena Trivan kaže za "Večernje novosti" da izborno nadmetanje neće uneti nemire u Demokratskoj stranci.

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.2010.

21:17

Default images

Trivanova dodaje da se još ne znaju kandidati za pet potpredsedničkih mesta, ali da je bitnije od samog izbora kakve će nove ideje biti ponuđene građanima.

“Mislim da je od toga važnije koje će programske dokumente DS doneti i nove ideje koje će se ponuditi građanima", kaže ona.

"Jedina smo stranka koja ima rešenja za budućnost i političku strategiju za deceniju unapred”, dodaje Trivanova.

Ona kaže i da oćekuje dve promene.

“S jedne strane, da se temeljno radi na reformi dokumenata koji vode kurs DS kao socijaldemokratsko profilisane stranke. To znači da ćemo naći mehanizme da na adekvatan način zaštitimo sve regione u zemlji, sindikate, i da se glas radnika jasno čuje. S druge strane, očekujem, kao što je predsednik Tadić najavio, strateški i dugoročan program, za koji će tražiti i dobiti podršku DS”, kaže Trivanova.

Što se tiče polemike o povećanju plata poslanicima, ona kaže da ne želi da predstavnicima naroda bude bolje nego građanima.

“Kada je reč o Skupštini, plate poslanika su u nadležnosti Administrativnog odbora. Sami poslanici nikada nisu tražili veća primanja, niti je to bila tema na zasedanju odbora. Samim tim, ova medijska debata bila je suviše uvredljiva. Štaviše, poslanici su, ukidajući sebi dnevnice, pokazali da se solidarišu s narodom. Ne želimo da poslanicima i ministrima bude bolje nego građanima”, kaže Trivanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: