Crveni krst počeo sa evidentiranjem

17 timova Crvenog krsta za procenu potreba i ugroenosti, počelo da obilazi razrušene kuće u Kraljevu, da bi neophodna pomoć bila poslata na prave adrese.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2010.

17:56

Default images

Do sada je evidentirano 7 648 objekata za sanaciju, dok se broj objekata koji nije za sanaciju približio broju 1 500.

Prvi podaci govore da će petina objekata biti neupotrebljiva.

„Već od ponedeljka ulazimo u proceduru nabavke kuća, i u naredne dve nedelje možemo da očekujemo prve neke radove u cilju podizanja kuća“, kaže gradonačelnik Kraljeva.

LSV dovela je 66 aktivista da pomažu u raščišćavanju oštećenih objekata. Nenad Čanak je kuvao gulaš za volontere i građane.

"Mislim da su ovakvi trenuci pravi trenuci u kojima se treba podsetiti da smo svi ljudi i da to treba da bude nauk o tome da nam ne trebaju nesreće da bi nas spajale. Nadam se da ćemo se videti i u nekim boljim okolnostima“, kaže Čanak.

Na inicijativu glavnog muftije Muamera Zukorlića, mešihat je uputio pomoć u građevinskom materijalu u vrednosti od milion dinara.

"Ovom prilikom želim da se pridružim pozdravima i pozivima upućenim muslimanima i svim drugim ljudima da se odazovu i pruže pomoć žiteljima Kraljeva pošto su zemljotresi, poplave i druga iskušenja ispiti koja uzvišeni gospodar stavlja pred sve nas“, kaže Rešad Plojović, potpredsednik Mešihata Islamske zajednice.

Od kako se dogodio zemljotres, besplatno je pomagalo više od 1000 ljudi, a operativni tim za zbrinjavanja gređana je smestio privremeno 251 čoveka koji nemaju krov nad glavom.

Da li će škole u ponedeljak početi sa radom Krizni štab će odlučiti večeras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: