UNS: Zabrinutost zbog napada u GM

Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je zbog oštećenja automobila dopisnice Prve televizije iz Gornjeg Milanovca Violete Popović.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2010.

14:48

Default images

UNS je zatražio od policije i tužilaštva da kazni odgovorne za to delo.

"Na ’opel korsi’, koja je bila parkirana ispred zgrade u kojoj novinarka živi, u dva navrata tokom prošle nedelje, noću, polomljeni su retrovizori, a stakla na automobilu su išarana auto-sprejom. Između više desetina automobila, u oba navrata oštećen je samo njen automobil", kaže se u saopštenju UNS-a.

UNS upozorava da su novinari kao prepoznatljive ličnosti zbog svog posla često izloženi sličnim neprijatnostima bez konkretnog povoda u svom novinarskom radu, a da takvi događaji koji prolaze nekažnjeno, obično prerastu u fizičke napade.

"Zahtevamo od policije i tužilaštva da počinioce ovakvih incidenata kvalifikuju prema odredbama izmenjenog Krivičnog zakonika, kojima su za fizičke napade, ali i ugrožavanje sigurnosti pretnjom, predviđene zatvorske kazne i do osam godina zatvora“, kaže se u saopštenju UNS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: