Z. Terzić traži ukidanje pritvora

Odbrana bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića predložila je sudu da mu ukine pritvor, jer se on dobrovoljno predao pravosudnim organima.

Izvor: B92

Petak, 12.11.2010.

00:11

Default images

Ukoliko danas ne bude doneta odluka, odbrana će u ponedeljak predložiti ukidanje pritvora uz jemstvo.

Odbrana će izneti takav predlog pošto je jedini razlog za pritvor opasnost od bekstva, izjavio je Terzićev branilac Ante Bošković, posle sednice krivičnog vanpretresnog veća.

O predlogu za jemstvo odlučivaće predsednik sudskog veća, koje će suditi Terziću i njegovim saradnicima, koji se terete za protivpravno prisvajanje oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK Beograd u inostrane klubove.

Terzić je priveden u Palatu pravde iz Okružnog zatvora u Beogradu, pošto se juče ujutru, posle gotovo tri godine bekstva, predao Odeljenju za potrage Kriminalističke policije Beograda.

Ta sednica održana je bez prisustva javnosti, samo kako bi Terzić bio saslušan o okolnostima koje se odnose na pritvor, posle čega je vraćen u Okružni zatvor u Beogradu, gde će ostati do dalje odluke suda.

Njegovi branioci ponudili su prošle godine u julu jemstvo za ukidanje pritvora u iznosu od 200.000 evra, ali danas nisu precizirali da li će taj predlog ostati isti.

Početak suđenja Terziću i trojici njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK Beograd u inostrane klubove zakazan je za 17. januar u Višem sudu pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: