EK izveštaj o ekonomiji u Srbiji

U najnovijem izveštaju EK o napretku Srbije na putu evrointegracija ističe se da Srbija treba da sprovodi sveobuhvatne reforme u privredi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.11.2010.

11:11

Default images

Stručnjaci Evropske komisije su ocenili da je ekonomski i fiskalni program za period 2010 -2012, koji je dostavljen EK, odgovarajući.

Podršku makroekonomskoj politici Srbije dao je, kako se navodi u analizi EK, Međunarodni monetarni fond, na osnovu ranije zaključenog stend-baj aranžmana.

U izveštaju se, međutim, upozorava da se dalje sprovođenje srednjoročnih fiskalnih i strukturnih reformi u Srbiji ne sme odlagati, jer je to važan uslov za jačanje otpornosti srpske privrede na moguće nove ekonomske izazove.

Ekonomija Srbije i dalje, kako ocenjuju eksperti EK u izveštaju, trpi posledice svetske ekonomske krize, a njen oporavak je još usporen i nestabilan.

Opširnije o ovom, najnovijem izveštaju Evropske komisije možete čitati na našim stranicama BIZ-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: