Delevićeva: Izveštaj EK pred Vladom

Izveštaj EK biće razmatran najverovatnije već na prvoj sednici Vlade, izjavila za B92 direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Izvor: B92

Sreda, 10.11.2010.

00:34

Default images

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević ocenila je da izveštaj Evropske komisije generalno pokazuje da smo napredovali ka EU.

"Nije iznenađenje da postoji određeni broj oblasti za koje se smatra da napredak nije dovoljan, jer što smo bliže EU sve više smo u situaciji da se ocenjuje primena zakona", izjavila je Delevićeva.

Ona smatra da izveštaj neće pogoršati poziciju Srbije pri dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU, ali pokazuje koje tačke treba da razrešimo da bismo mogli da se nadamo pozitivnoj odluci o dobijanju statusa kandidata.

Podsetimo, u izveštaju Evropske komisije o napretku zemalja zapadnog Balkana, koji je u utorak u Briselu predstavio komesar EU za proširenje Štefan File, konstatuje se da je Srbija slabo napredovala u reformi pravosuđa i borbi protiv korupcije, kao i ostale zemlje zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: