O čemu niste čitali posle potresa

Od 3. novembra, kada je Kraljevo i okolinu pogodio zemljotres, iz brojnih razbijenih izloga u lokalima tog grada – nije ukradeno ništa.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

15:46

Default images

Za razliku od izveštaja o brojnim incidentima i krađama u trenucima masovnog uznemirenja građana – i u Srbiji i u svetu, u Kraljevu se nije desilo ništa slično tome.

Takvo ponašanje Kraljevčana u zaista teškim trenucima, za svaku je pohalu. Sa tim se, pored ostalih, slaže i gradonačelnik Ljubiša Simović.

On je u emisiji “Kažiprst” u ponedeljak na RTV B92 rekao da ne zna da se desila ijedna krađa – čak ni najsitnija.

“Zamislite da u takvoj jednoj situaciji, kada sav narod izađe na ulicu od potresa, kada popucaju sva stakla u prizemlju, gde su lokali, gde je puno robe, gde je svega i svačega i da vi nemate nijedan incident, da nemate nijednu najsitniju krađu u tom trenutku”, kazao je Simović.

“Ja ne znam da li se igde to desilo zaista, možda je neskromno da ja to pričam, ali Kraljevčani su pokazali takav nivo svesti da je to prosto neverovatno”, rekao je on.

Simović je ispričao i anegdotu da je načelnik policije na jednoj od sednica kriznog štaba izjavio, “onako pomalo sa šeretskim osmehom, da je bezbednosno stanje u Kraljevu od trećeg naovamo kada je bio zemljotres, neuporedivo bolje negoli pre trećeg”. Šta naši čitaoci kažu o reakciji Kraljevčana? Pošaljite nam Vaš komentar na ovu vest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: