Pušenje samo u svom stanu

Cigaretu, kada počne da se primenjuje Zakon o zaštiti od duvanskog dima, građani neće moći da zapale na radnom mestu, u liftovima, hodnicima, čekaonicama.

Izvor: Blic

Utorak, 09.11.2010.

00:09

Default images

Isto će važiti i za škole, fakultete, bolnice, menze, biskope. Tamo čak neće postojati ni prostorija za pušače.

Poslodavac u ostalim preduzećima, ustanovama i slično može, ali ne mora da otvori posebnu prostoriju za pušenje.

"Ona mora da ima ventilacioni sistem, koji je sastavni deo prostorije za pušenje i koji je fizički odvojen od drugog ventilacionog sistema", kaže za "Blic” Srmena Krstev, predsednica Komisije za prevenciju upotrebe duvana.

Pušenje od četvrtka tako neće biti moguće ni u javnom prevozu, odnosno u tramvajima, autobusima, trolejbusima, taksiju, avionu, ali ni u službenim vozilima.

Strastveni pušači za dva dana moraće da biraju koje će kafiće, restorane i kafane da posećuju jer će ih u mnogima od ovih objekata u uživanju u nikotinu onemogućiti jasno istaknut znak "Zabranjeno pušenje”.

Pušenje će biti dozvoljeno:

- u sopstvenom stambenom prostoru

- u ugostiteljskim objektima koji su manji od 80 kvadrata a koji se za to opredele

- u većim ugostiteljskim objektima, ali u odvojenoj prostoriji

- na radnom mestu u posebno određenim prostorijama

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: