Prohodan put Kraljevo-Raška

Na magistralnom putu M-22, Kraljevo-Raška, kod mesta Vujića vode, uklonjen je odron i deonica je prohodna za saobraćaj.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 08.11.2010.

21:08

Default images

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je dalo nalog "Institutu za puteve“ da ispita kosinu nasipa i stabilnost brda na toj lokaciji.

“Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja prilagode saobraćajnim uslovima.

Nadzorne službe dežuraju 24 sata na terenu, prate situaciju i kooridiniraju rad sa svim drugim državnim organima i institucijama, navedeno je u saopštenju.

Novi zemljotresi u Kraljevu

Novi zemljotres, jačine 3,1 stepen po Rihteru pogodio je u ponedeljak u 23.21 okolinu Kraljeva, rečeno je u Seizmološkom zavodu Srbije.

Epicentar zemljotresa bio je 11 kilometara južno od Kraljeva, u regionu planine Stolovi. Magnituda potresa u epicentru bila je 3,1 stepen po Rihteru, a intenzitet do pet stepeni Merkalijeve skale, naveo je službenik Zavoda.

Potres je izazvao uznemirenje građana Kraljeva, od kojih su mnogi izašli iz stanova i kuća.

Ranije u ponedeljak, osetila su se dva zemljotresa, jačine 3,2 i 2,8 stepeni Rihterove skale kod Baljevca na Ibru, 25 kilometara od epicentra prvog zemljotresa koji je prošle nedelje pogodio Kraljevo, rečeno je u Seizmološkom zavodu.

Zemljotresi, u 18 jedan, a drugi u 20.29 sati, rezultat su smirivanja tla nakon prošlonedeljnog jakog potresa jačine 5,4 stepeni Rihterove skale, navode u Zavodu.

U Seizmološkom zavodu tvrde da potres jačine 3,2 stepena nije mogao da prouzrokuje veliki odron, do koga je došlo oko 18 sati na Ibarskoj magistrali, tridesetak kilometara južno od Kraljeva, osim ako je to područje bilo sklono klizištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: