"Zbog Mladića gubimo milijarde"

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da nemogućnost da se uhapsi Ratko Mladić košta više od milijardu evra godišnje izgubljenih investicija.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

17:11

Default images

"To znači da svaki građanin u Srbiji izgubi oko 160 evra u proseku svakog meseca jer su Mladić i Goran Hadžić još uvek u bekstvu", rekao je Vekarić Rojtersu.

Vekarić je ukazao da poslovi privatizacije, pristup fondovima EU i ulazak stranih investicija na srpsko tržište idu sporo.

"Investitori najpre žele da saznaju koliko je zemlja napredovala na svom putu ka EU", ukazao je Vekarić dodavši da je to za Srbiju ključni parametar za kalkulaciju koja dovodi do sume od milijardu evra štete svake godine.

Vekarić je istakao da trenutno država izdvaja novac za oko 10.000 operativaca koji svakoga dana rade na potrazi za Mladićem, a što je na godišnjem nivou skoro jednako ponuđenoj nagradi.

Vlada Srbije je prošlog meseca povećala nagradu za informaciju koja bi dovela do Mladićevog hapšenja na 10 miliona evra i 500.000 evra za informaciju o Hadžiću, optuženom za zločine protiv čovečnosti.

Početkom ove godine Rasim Ljajić je rekao da dnevni troškovi hvatanja Mladića iznose između 15.000 i 30.000 evra, podsetila je agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: