Bacili učenicu kroz prozor

Tri dečaka bacila su učenicu sedmog razreda iz Iriga kroz prozor. Jedan je učenicu uhvatio preko grudi, a drugi za noge i uz smeh su je bacili na trotoar.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

00:26

Default images

Trinaestogodišnja A. R., učenica sedmog razreda osnovne škole "Dositej Obradović” u Irigu, bačena je iz učionice kroz prozor.

Prilikom pada sa polusprata, visine oko dva metra, zadobila je uganuće zgloba jedne ruke i ugruvala obe noge. A. R. je imala sreće da se prilikom pada dočekala na noge, pa nema težih posledica.

Devojčicu su u "igri” trojica učenika, dvojica osnovaca T. S. (13) i M. B. (13) i I. M. (15), učenik srednje stručne škole "Borislav Mihajlović-Mihiz”, koja radi u istoj zgradi, na školskom odmoru presreli i jedan od njih je učenicu uhvatio preko grudi, a drugi za noge i uz smeh su je izbacili kroz prozor.

"Kada su me pozvali iz Doma zdravlja da dođem i saopštili da su moju kćerku učenici bacili kroz prozor, ostala sam bez reči. Da ne poverujem da se tako nešto dešava u školi, među osnovcima, u sedmom razredu. Kakve su to siledžijske igre i gde je tu vaspitna uloga roditelja i nastavnika?“, pita zaprepašćena majka Jasna R.

Đorđe Dešić, direktor osnovne škole "Dositej Obradović” u Irigu, kaže da ovaj slučaj treba razmotriti hladne glave, ali i da već duže u školi imaju problema sa ovim dečacima, mada do sada nisu kažnjavani.

O ovom slučaju oglasio se i Vladimir Petrović, predsednik opštine Irig, koji u saopštenju kaže da je zaprepašćen, da je to još jedan dokaz da se u školi ne radi dobro, i da nema nikakve discipline.

"Narušeni su međuljudski odnosi, direktora ne poštuju ni đaci ni nastavnici, a i ja sa njim imam veoma slabu saradnju. Povodom ovog slučaja sva odgovornost je na direktoru škole“, kaže Vladimir Petrović.

Policija je obavila uviđaj i predmet ustupila Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: