Navijač: Napala nas "horda Srba"

Francuski navijač Remon Kazedevan kaže da je navijače Tuluza napala "horda Srba sa svih strana", a on se odbranio tako što je napadače gađao stolicom i pobegao.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

00:45

Default images

"Bris Taton je sedeo iza mene u kafeu 'Ajriš pab' i nisam video kada su ga napali“, objasnio je on.

"Napadači su došli sa svih strana, prvo je Filip Sebe dobio udarac nogom u glavu, onda su mene udarili lancem po leđima, video sam jednog sa upaljenom bakljom. Uzeo sam stolicu, bacio na jednog napadača i pobegao u obližnju garažu", rekao je Kazedevan.

Kazedevan, vrtlar po zanimanju, odbio je da dođe u Srbiju da svedoči zbog straha.

Svedok je naveo da su 17. septembra 2009. godine napadači bili maskirani i da su nosili kapuljače, šalove i kačkete.

"Sve se dogodilo brzo, tako da ni pre godinu dana nisam nikoga mogao da prepoznam, pa ne verujem ni da bih sada nekoga prepoznao. Nisam video šta se dogodilo s Brisom, pretpostavljam da su ga odmah bacili dole (kod garaže na Obilićevom vencu)", rekao je Kazedevan.

Svedok je dodao da su napadači imali i bejzbol palice, ali je dodao da ih nije video, nego da pretpostavlja da je udaren bejzbol palicom u nogu.

Kazedevan je rekao da je napadač sa bakljom koji je nasrnuo na francuskog navijača Filipa Sebea "imao kapuljaču i šal preko lica i da su mu se videle samo oči".

Sebe, po zanimanju profesor francuskog, svedočio je posle Kazedevana da ga je bakljom napao plavokosi gologlavi mladić visok 175 centimetara, ali da nije video detalje, jer su mu posle udarca nogom u potiljak ispala sočiva za vid.

Sudija Mirjana Ilić naredila je da kamera snimi sve optužene pojedinačno, a Sebe je rekao da bi napadač bakljom mogao biti optuženi Dragan Tomasović, ali da u to nije siguran.

Tomasović je rekao da to nije bio on jer je visok 185 centimetara, a ne 175 centimetara.

Sebe je rekao da je član navijačke grupe "Indian Tuluz", ali da na utakmicu Partizan-Tuluz nije došao kao član te grupe, a odbio je da dođe u Srbiju da svedoči jer kao profesor francuskog može da dobije najviše jedan slobodan dan.

Naveo je da je pošto je udaren u glavu pao na pod i da su najmanje dvojica napadača nastavila da ga šutiraju po celom telu, a da je napadač s bakljom krenuo da mu prži lice, ali je on to izbegao, pa mu je bakljom zahvaćena kosa.

"Pobegao sam kroz prolaz ka drugoj ulici, bio sam u stanju šoka i trčao sam 200 metara trudeći se da menjam ulice. Sakrio sam se u jednoj ulici i sreo jedan par i zamolio ih da mi pomognu. Videli su da mi se dogodilo nešto strašno i stavili su me u gepek njihovog automobila. Kada sam izašao iz gepeka bio sam u paničnoj krizi i lutao gradom i stigao do hotela", rekao je Sebe.

Dodao je da su u hotel došli i ostali napadnuti navijači Tuluza, a da su svi kasnije te večeri na utakmici saznali da je Taton teško povređen.

"Koliko znam, niko iz naše grupe nije video napad na Tatona jer su svi pokušali da pobegnu", rekao je Sebe.

Advokat Momčilo Bulatović zamerio je sudiji Mirjani Ilić zato što nije reagovala kada je Kazedevan rekao da ga je napala "horda Srba".

"Uvređen sam kao Crnogorac koji u Srbiji živi 37 godina", rekao je Bulatović, a sudija mu je uzvratila da svedok "možda ni ne zna šta znači reč horda".

"Zašto se vi vređate kada ste upravo rekli da ste Crnogorac", pitala je sudija advokata koji je odgovorio da on smatra da je to "isti narod".

Suđenje će biti nastavljeno sutra.

Državljanin Francuske Bris Taton brutalno je prebijen 17. septembra 2009. godine, u bašti kafea na Obilićevom vencu, u samom centru Beograda.

Grupa od 14 optuženih tereti se za krivično delo teško ubistvo i svi su u pritvoru osim Đorđa Prelića i Dejana Puzigaće, koji su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Pored Prelića i Puzigaće, optuženi su i Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković.

Vladimir Bošković optužen je za pomaganje počiniocima posle izvršenog krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: