Bez štrajkova i peticija do daljeg

Sindikati su do daljeg obustavili prikupljanje potpisa za smenu Vlade Srbije i odustali od štrajkova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

16:58

Default images

Sa Vladom su se dogovorili da se za žene prolongira do 2013. godine povećanje staža i godina starosti za odlazak u penziju i da minimalna penzija ne može pasti ispod 27 odsto prosečne penzije.

Ostalo je još da se dogovore o beneficiranom stažu, i ukoliko se i o tome saglase, kako kažu, protesta definitivno neće biti.

Glavni sindikalni zahtev, tokom pregovora, bio je da se u zakon unese odredba da prosečna penzija ne sme da bude ispod 60 odsto prosečne plate.

Ovo ipak neće ući u zakon, ali zamenik predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Dragan Zarubica kaže da je postignut dogovor i o tome.

“Dogovor je ovakav da će Vlada pratiti, normalno i mi ćemo pratiti, da penzije ne padnu ispod 60 procenata. Onog momenta kad osetimo da penzije polako padaju i kada dođe do granice od 60 odsto, da će sesti Vlada i sindikati, i utvrditi metod i način kako će penzija ostati na tom nivou”, objašnjava on.

“Da li će to biti određenim korekcijama, ne znamo, to će se tek razraditi u sporazumu koji ćemo potpisati sa Vladom”, navodi Zarubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: