Porodila se ispred bolnice

Snežana Petković (27) iz dragačevskog sela Goračića porodila se na trotoaru ispred urgentnog centra jer joj, kako tvrdi, medicinsko osoblje nije pomoglo.

Izvor: Blic

Petak, 05.11.2010.

23:39

Default images

Porodilji su, kako navode članovi njene porodice, u pomoć pritekla dva pacijenta koja su se zadesila u čekaonici urgentnog centra.

U čačanskoj bolnici tvrde da je pacijentkinji pružena sva neophodna medicinska pomoć i da nije bilo greške medicinskog osoblja.

Snežana Petković je iz Goračića dovezena u 15 kilometara udaljeni Čačak sa trudovima koji su počeli 18 dana pre predviđenog termina.

Kontrakcije su bile toliko jake da je svom suprugu i deveru, s kojima je bila u automobilu na ulazu u bolnicu, ispred urgentnog centra, saopštila da je počela da se porađa.

„Istrčao sam iz kola i otrčao do desetak metara udaljene prijavnice urgentnog centra i rekao da se žena porađa u automobilu, na šta mi je medicinska sestra rekla da porodilju odvezem u porodilište koje je udaljeno oko 200 metara", priča porodiljin dever Zoran Petković.

"Naglasio sam da je porođaj u toku i da za tako nešto nemamo vremena, na šta je ona slegla ramenima i kazala da ne zna kako može da nam pomogne. Bio sam van sebe od besa. Tada su skočila dvojica pacijenata, od kojih jedan u gipsu, uzeli kolica i strčali do automobila“, rekao je on.

Za to vreme u kolima se odvijala prava drama. Beba je već počela da izlazi iz majčine utrobe.

Snežanin muž Goran je suprugu izneo iz automobila i položio je na pločnik, postavivši ispod nje samo jedno ćebe.

Bolnica negira optužbe

U čačanskoj bolnici ističu da je ovaj slučaj prošao internu kontrolu u okviru ove ustanove i da je utvrđeno da nije bilo propusta u postupanju medicinskih radnika.

„Pošto su članovi porodice Petković, verovatno iz neznanja, došli na ulaz koji se već godinu dana ne koristi za prilaz porodilištu, sugerisano im je da porodilju odvezu na drugi ulaz, za šta bi im bila potrebna nepuna dva minuta", izjavio je PR čačanske bolnice dr Slobodan Gujaničić.

Pratilac porodilje je potom otišao do automobila, ali se ubrzo vratio rekavši da je porođaj u toku, nakon čega je osoblje reagovalo i majci i novorođenčetu pružilo neophodnu pomoć. Najvažnije je da je sada sve u redu i da se beba oseća dobro“, dodaje Gujaničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: