Revizor češlja stranke bez najave

Državni revizor završiće uskoro plan aktivnosti za sledeću godinu, koji će biti stroga tajna, kako ne bi bilo pokušaja „friziranja“ stanja.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 05.11.2010.

22:48

Default images

U planu rada Državne revizorske institucije za sledeću godinu, najverovatnije će se naći i političke stranke, pišu "Večernje novosti".

Ali, na čija vrata će revizori pokucati biće strogo čuvana tajna, kako bi se preduhitrili eventualni pokušaji da se kase ”friziraju”.

„Programom revizije, koji će biti pripremljen u decembru, tačno ćemo predvideti ko će biti kontrolisan“, rekao je Radoslav Sretenović, državni revizor.

„Sada imamo 14 revizora, a u toku je konkurs za popunjavanje još 30 mesta, pa očekujemo da ćemo dogodine moći da povećamo aktivnost“, dodaje Sretenović.

Početkom januara trebalo bi da bude objavljen prvi izveštaj o kontroli javnih preduzeća, a najverovatnije će to biti raport o JP ”Skloništa Srbije”.

Potom će biti obelodanjeno i da li je lane bilo nepravilnosti u radu ”Elektromreže Srbije” i ”Transnafte”.

Postoji šansa da se u 2011. pročešljaju EPS, ”Železnica Srbije” ili ”Jat ervejz”.

U međuvremenu se čeka epilog prekršajnih prijava koje je DRI pre osam meseci podneo protiv 11 bivših i aktuelnih ministara.

Sretenović kaže da su na dve presude - oslobađajuću za Slobodana Milosavljevića i kaznu od 50.000 dinara za Predraga Bubala - podnete žalbe.

V. d. predsednika Prekršajnog suda Milan Marinović je rekao da su dosad saslušani Vojislav Brajović, Oliver Dulić, Žarko Obradović, Zoran Lončar, dok je Goran Bogdanović dao pisanu izjavu.

„Sve je zastalo zbog dvonedeljnog štrajka u pravosuđu, pa bi ovih dana trebalo da budu saslušani i Tomica Milosavljević, Nebojša Bradić, Slobodan Samardžić i Saša Dragin“, kaže Marinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: